To jsem si tak dneska došla na hodinu ruštiny a učitelka nám
oznámila, že jestli se nám chce, tak můžeme jít na exkurzi do místního pivovaru.
Tak jsme šli J
Pivovar v Tomsku založil na konci 19. století Carl Kruger
a v současnosti je Tomské pivo považováno za jedno z nejlepších piv
na Sibiři (těžko říct, já pivo nemám ráda). V pivovaru vaří spoustu druhů
piv, například: „Bavarian“, „Vienna“, „Pils“, „Side-Bear“, „Kozel“, „Bohemian“
a mimo jiné tu vyrábí i slavný ruský kvas (limonáda, která chutná, jak tekutý
chleba, mě osobně moc nechutná), „pivní“ limonádu (strašně sladká, chutná jak
žvýkačky) a „zelenou“ limonádu. Na podrobnou nabídku se můžete podívat tady. Docela vtipné je, že Rusové s oblibou pojmenovávají
místní piva různými českými názvy: České pivo, Český džbánek, Červená selka
atd., ale chmel si vozí většinou z Německa.
Kontrola kvality piva je samozřejmostí. |
Pár minut předtím, než jsem stihla vyfotit tuhle fotku ten chlápek ještě spal, jenže jak jsme si ho začali fotit, tak se vzbudil, všiml si nás a začal nám nadávat, proč si ho jako fotíme. |
I soudruzi schvalovali výrobu piva. |
Po té, co jsme si prohlédli celý pivovar, tak jsme mohli
ochutnat různá piva a zmíněné limonády. V místnosti, kde se konala
degustace, měli vystavené všechny možné diplomy, ceny a ocenění, která za ta
léta pivovar posbíral – a že jich bylo. Rusové obecně totiž milují diplomy,
takže si je rozdávají za kde jakou blbost – my jsme taky jeden dostali.
Komentáře
Okomentovat